Tekst

Maak gebruik van winterbanden onder uw auto 

Op het moment dat de herfst ten einde komt en de winter nadert, kiezen veel Nederlanders voor het gebruik van winterbanden. Dit geldt in het bijzonder voor Nederlandse gezinnen, die op wintersportvakantie gaan tijdens de wintermaanden. In veel wintersportgebieden is het verplicht om winterbanden onder uw auto te gebruiken, om de kans op ongelukken te verkleinen. Laat u voor uw wintersportvakantie altijd informeren over het verplichte gebruik van winterbanden in de regio van uw accommodatie. De Rooy Auto’s in Bergschenhoek biedt u graag hulp bij het vervangen van uw zomerbanden voor winterbanden. 

Zomerbanden omwisselen voor winterbanden


Veel mensen vinden het behoorlijk lastig, om hun zomerbanden zelf om te wisselen voor winterbanden. Het kan zodoende verstandig zijn om dit over te laten aan een gespecialiseerde partij. De monteurs van De Rooy Auto’s bieden al jaren hulp aan consumenten met een auto van verschillende automerken. Denk bijvoorbeeld aan een Volkswagen, een Audi, een SEAT, een Skoda, een Fiat of een Kia. Onder welk model auto wilt u nieuwe winterbanden laten plaatsen? 

Niet alleen zorgen wij voor het omwisselen van zomerbanden voor winterbanden. Ook kunnen we uw zomerbanden voor u opslaan. Zo hoeft u deze niet bij u thuis op te bergen en weet u zeker, dat de banden op de juiste temperatuur bewaard worden. Dit voorkomt een onnodig snelle slijtage aan de banden.  

Advies over het gebruik van All Season banden


In plaats van winterbanden, zou u ook voor zogenaamde All Season banden kunnen kiezen. Deze All Season banden zijn een trend uit de afgelopen jaren en maken het niet langer noodzakelijk om zomerbanden jaarlijks om te wisselen voor winterbanden. De All Season banden vormen namelijk een combinatie van beide bandensoorten. Het gebruik van All Season banden in plaats van winterbanden is voornamelijk interessant voor mensen die in Nederland blijven tijdens de wintermaanden. Gaat u op wintersport? In dat geval wordt het gebruik van deze banden u afgeraden en kunt u beter voor winterbanden kiezen. De All Season banden mogen namelijk niet gebruik worden in gebieden waar winterbanden verplicht zijn. 

Laat u vrijblijvend adviseren door onze monteurs, als u twijfelt tussen nieuwe winterbanden of All Season banden. Loop eens binnen in onze garage of showroom, waar we u van passend advies kunnen voorzien. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch en per mail bereiken!

De Rooy Auto's logo
De Rooy Auto's