Het begin

De Rooy Auto's is nu uitgegroeid tot SEAT service partner waar u voor zowel nieuwe SEAT's als alle andere automerken nog steeds terecht kunt. Door de jaren heen is er ook nog een lease maatschappij bijgekomen, De Rooy Autolease en uiteraard is er ook nog steeds een partnership met De Rooy Autoschade. Maar laat mij u even meenemen naar hoe het allemaal begon.

Het is allemaal begonnen rond het jaar 1965, waar Rinus zijn eerste zelf gebouwde schuurtje in elkaar zetten. Het was een schuurtje van ongeveer 200 vierkante meter, maar het was genoeg om een start te maken met wat later alleen maar groter werd. Ín 1965 heette het bedrijf nog niet De Rooy Auto's, maar begon het met de naam M. De Rooij Automobielhandel. Het begon in die tijd met het opknappen, repareren en handelen van auto's. Het schuurtje waar het allemaal begon stond op de Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek, op de plaats waar op dit moment Wooning Keukens zit.

Onderstaand de eerste servicewagen van De Rooy Auto's

We gaan verder rond het jaar 1975, de eerste verhuizing van De Rooy Auto's in Bergschenhoek. Na ongeveer 10 jaar was het schuurtje op de Leeuwenhoekweg te klein geworden en werd er opzoek gegaan naar een grotere loods. Uiteindelijk werd er verhuisd naar Oosteindseweg 62 in Bergschenhoek. Hier ging Rinus verder in een loods die ruim 5 keer zo groot was als het schuurtje op de Leeuwenhoekweg, ruim 1000 vierkante meter. Ook op deze plek was er nog geen showroom en werd de focus vooral gelegd op het repareren en onderhouden van auto's, uiteraard werd er wel gehandeld in auto's.

Onderstaand de foto van de werkplaats op de Oosteindseweg

Rond 1985 werd er voor de tweede keer verhuisd, dit keer naar de Warmoeziersweg 25A, waar op dit moment De Rooy Autoschade zich bevindt. De opening van deze zaak is de uiteindelijk basis voor wat er vandaag de dag nog aan de Warmoeziersweg is, De Rooy Auto's, De Rooy Autolease en De Rooy Autoschade. Op de Warmoeziersweg werd hard gewerkt om alles voor de opening af te krijgen, het was niet alleen een autohandel meer, maar er kwam ook een spuiterij bij. Naast de spuiterij was er ook voor het eerst een officiele showroom met verschillende merken auto's. Dit is begonnen met een paar auto's, maar dit groeide al snel uit tot een auto of 10-15 in de showroom. 5 jaar later rond 1990 werd er wederom uitgebreid dit maal werd Warmoeziersweg 25C ook onderdeel van het inmiddels hetende M. De Rooy Auto's. En zo groeide het bedrijf steeds groter.

Onderstaand de uitnodiging voor de opening van het nieuwe bedrijfspand op de Warmoeziersweg 25

Weer 5 jaar later, rond 1995 werd ook het pand aan de Warmoeziersweg 14 bijgekocht, en dit was eigenlijk de eerste scheiding tussen De Rooy Auto's en De Rooy Autoschade. Op de Warmoeziersweg 14 werd De Rooy Auto's gevestigd en aan de overkant op Warmoeziersweg 25 vestigde zich De Rooy Autoschade. Zoon Richard, was voornamelijk actief in het autobedrijf en zoon Henry voornamelijk in het schadebedrijf. Een aantal jaar nadat Warmoeziersweg 14 is aangekocht wordt er direct een extra loods bijgebouwd, de loods staat er op dit moment nog steeds. Een aantal jaar geleden is Rinus 'uit de zaak' gestapt, overigens is Rinus nog wel iedere dag te vinden op de Warmoeziersweg. In januari 2014 is De Rooy Auto's en De Rooy Autolease overgegaan naar Richard en De Rooy Autoschade is overgegaan naar Henry.

Onderstaand nog een foto van Rinus en Richard voor de De Rooy Auto's service wagen

Vandaag de dag is er heel veel veranderd ten opzichte van ongeveer 50 jaar geleden, alles is gemoderniseerd, auto, gereedschappen, techniek, alles. Maar één ding is er niet veranderd door de jaren heen, en dat is de service voor u als klant. Al ruim 50 jaar lang is dat uiteindelijk het belangrijkste voor ons, een tevreden klant. Wij proberen u altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn en kunnen met De Rooy Auto's, De Rooy Autolease en De Rooy Autoschade u een totaal pakket kunnen bieden. Ook voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

Dit is in grote lijnen het verhaal van De Rooy Auto's in Bergschenhoek door de jaren heen. Onderstaand nog een foto van hoe het pand er vandaag de dag uit ziet

 

 

De Rooy Auto's logo
De Rooy Auto's