Banden service

Bent u op zoek naar zomerbanden, winterbanden of misschien naar all season banden? Neem dan gerust even contact op met één van onze adviseurs om u te laten adviseren welke banden het best bij u passen. Niet alleen voor de aanschaf van banden zit u goed bij De Rooy Auto’s, maar ook voor het wisselen, de opslag of de montage van banden. Onze bandenservice is er niet alleen voor SEAT, maar voor alle merken. Zo kunt u dus ook terecht voor Volkswagen, Skoda, Audi, Porsche, Ford, Opel en alle andere merken auto's.

Zomerbanden

Wanneer het kwik weer boven de 7 graden stijgt kunnen de zomerbanden weer worden gemonteerd. De zomerbanden zijn speciaal gemaakt om wat hogere temperaturen en natte weeromstandigheden te doorstaan. Naast de hoge temperaturen en natte weersomstandigheden wordt ook de remweg verkort wanneer je in de warmere maanden op zomerbanden rijdt. Op deze manier vergroot je de controle over de auto en verminder je het slipgevaar bij nat weer.

Winterbanden

In de wintermaanden hebben de banden van je auto nogal wat te verduren. Zo kun je in deze periode te maken krijgen met sneeuw, regen en ijzel. Door het speciale profiel en de flexibele samenstelling van het rubber van de winterbanden, houden de winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden nog goed staande. Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, maar desondanks raden wij het wel aan voor de winterperiode. Winterbanden verbeteren namelijk de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk met wat lagere temperaturen. Gaat u met de auto op vakantie in de winterperiode? Let dan goed op of de winterbanden verplicht zijn of niet, zo zijn winterbanden in Duitsland en Oostenrijk in deze periode verplicht.

All Season banden

Het weer in Nederland kent nauwelijks hele extreme periodes. Daarom zou in Nederland de All Season band ook een uitstekende optie zijn. Door het innovatieve profiel van deze banden zijn ze heel geschikt om het hele jaar door op te rijden. De banden zijn geschikt voor zowel droge, natte als besneeuwde wegen. Wilt u met de All Season banden op vakantie in de winterperiode? Check dan altijd of de banden voorzien zijn van de M+S aanduiding en een sneeuwvloksymbool. Met deze banden kunt u dan ook in de wintermaanden door Duitsland.

Opslag banden

Het opslaan van de banden bij De Rooy Auto’s scheelt u niet alleen opslagruimte, maar daarnaast controleren wij de banden, meten we het profiel, worden de banden droog opgeslagen en zit u niet ieder jaar met het vervoeren van de vuile banden. Uiteraard kunt u als uw er ruimte voor heeft de banden zelf opslaan, wij adviseren om dit in een droge gesloten ruimte te doen.

Wilt u uw zomerbanden laten wisselen voor winterbanden? Of heeft u een andere vraag over onze banden service? Maak dan snel een afspraak of neem contact op met 010-5212166.

Afspraak maken

 

 

 

De Rooy Auto's logo
De Rooy Auto's