Tekst

Nieuwe autobanden monteren of banden wisselen 

Er zijn verschillende kritieke onderdelen in de auto, die regelmatig onderhouden of zelfs vervangen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de remblokken en remschijven, die op een geleidelijke wijze zullen slijten. Wanneer de remblokken niet krachtig genoeg meer zijn, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Dergelijke situaties ontstaan ook, als de autobanden niet goed genoeg meer zijn. Net als de remblokken, zullen ook de autobanden door de jaren heen slijten. Vergelijk het met uw schoenzool! Het profiel op een schoenzool zal bij een intensief gebruik van de schoenen steeds minder goed zichtbaar zijn, waardoor u aan grip verliest. Op dezelfde wijze kan ook het slijten van autobanden voor een verminderde grip zorgen. 

De Rooy Auto’s biedt u een gebreide service aan voor het onderhoud aan en vervangen van autobanden onder auto’s van vrijwel alle automerken. In de regio Lansingerland helpen wij klanten onder meer met auto’s van Audi, Volkswagen, SEAT, Skoda, Fiat en Kia. Onder een auto van welk merk wilt u nieuwe autobanden laten plaatsen? 

Onderhoud aan autobanden laten uitvoeren

 
Wanneer u een APK-keuring door De Rooy Auto’s uit laat voeren, zullen we uw banden uitgebreid controleren op slijtage. Het kan voorkomen dat het profiel van de banden sterk verminderd is, waardoor u er verstandig aan doet om de banden te vervangen. Ook kunnen er scheurtjes of barstjes in de band ontstaan. Het slijten van de banden gaat heel geleidelijk, waardoor de banden nooit in een keer vervangen moeten worden. Bij twijfel zullen we u hierover altijd informeren. U kunt in zo’n geval nog wel de weg op, maar doet er verstandig aan om het vervangen van de autobanden te overwegen. 

Zomer- en winterbanden onder uw auto wisselen 


Naast het onderhoud wat wij aan uw autobanden uitvoeren, bieden we ook hulp bij het omwisselen van de zomer- en winterbanden. Veel Nederlandse automobilisten kiezen er in de winter voor om op winterbanden verder te rijden. De winterbanden zorgen voor meer grip, waardoor de kans op glijpartijen sterk afneemt. Het gebruik van sneeuwkettingen is in Nederland minder gebruikelijk. Wij kunnen de winterbanden onder uw auto plaatsen en de zomerbanden tijdelijk voor u opslaan. 

Het voordeel van het laten opslaan van uw zomerbanden is onder meer, dat de banden op een veilige en op de juiste temperatuur worden opgeslagen. Een versnelde slijtage van de banden wordt op deze manier voorkomen. 
 

De Rooy Auto's logo
De Rooy Auto's