Tekst

All Season banden onder uw auto laten plaatsen 

Onder All Season banden verstaan we ook wel “All Weather”-banden of “4 seizoenen”-banden. De Rooy Auto’s kan u helpen bij het plaatsen van nieuwe All Season banden onder uw auto. Ook voorzien onze monteurs u graag van passend advies over het nut van het gebruik van deze banden. In dit artikel zetten we de verschillende voor- en nadelen van All Season banden alvast voor u op een rijtje. In onze garage in Bergschenhoek kunnen we u de All Season banden onder auto’s van vrijwel alle automerken plaatsen. Zo helpen wij regelmatig mensen uit de regio Lansingerland met een Audi, Volkswagen, Skoda, Kia, SEAT en Fiat bij het vervangen van hun banden. 

Voordelen van het gebruik van All Season banden


De All Season banden kunnen gezien worden als een combinatie van zomer- en winterbanden. Dit is onder meer terug te zien aan het profiel van deze banden, welke duidelijk een combinatie van de zomer- en winterband is. Zo is het voor automobilisten niet langer noodzakelijk om hun zomerbanden tegen het eind van de herfst te laten vervangen voor winterbanden. De voornaamste reden om voor All Season banden te kiezen is dan ook dat u vrijwel altijd veilig de weg op kunt gaan! Zeker door de relatief zachte winters in Nederland, is een echte winterband minder snel noodzakelijk. Zeker als u niet op wintersport gaat. 

Een bijkomend voordeel van het niet hoeven laten wisselen van uw banden, is het feit dat u op de kosten bespaart. Niet alleen voor het verwisselen van de banden, maar ook voor het opslaan hiervan. 

All Season banden hebben ook nadelen 


Er zitten niet alleen voordelen aan de All Season banden. Zo hebben deze All Weather banden ook enkele nadelen, die het vermelden waard zijn. De All Season banden zijn doorgaans minder goed dan de echte winterbanden, doordat het om een combinatie met zomerbanden gaat. Wanneer u regelmatig door de sneeuw verwacht te rijden, bijvoorbeeld tijdens een wintersportvakantie, kan het slim zijn om alsnog voor winterbanden te kiezen. Daarbij zijn de All Season banden niet toegestaan in gebieden waar u verplicht met winterbanden moet rijden. Het is in zo’n geval zodoende geen passende vervanging voor uw winterbanden. 

Meer weten over het gebruik van All Season banden onder uw auto? Neem vrijblijvend contact met ons op, om u hierover te laten informeren. 

De Rooy Auto's logo
De Rooy Auto's