Tekst

Onderhoud aan de airco in uw auto bij De Rooy Auto’s 

Steeds meer auto’s zijn tegenwoordig voorzien van een airco in de auto. Deze airconditioning maakt dat het ook tijdens de warme zomerdagen goed vertoeven is in uw Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Fiat of Kia. Bij de APK-keuring en tijdens een kleine of grote onderhoudsbeurt wordt er niet altijd specifiek naar de airco in een auto gekeken. Dit is immers geen kritiek onderdeel van de auto en dient meer als extra luxe. Toch is het belangrijk om ook de airco regelmatig te laten controleren en onderhouden. De monteurs van De Rooy Auto’s staan voor u klaar, om u onze airco service aan te bieden. In dit artikel vertellen we u meer over het onderhoud aan de airco van auto’s. Wanneer heeft u de airconditioning in uw auto voor het laatst laten onderhouden? 

Onderhoudswerkzaamheden aan de airco in auto’s


De airco service van De Rooy Auto’s kunt u als een extra service zien, naast de mogelijkheid om een kleine- of grote onderhoudsbeurt aan uw auto uit te laten voeren. Wij bieden deze airco service voor alle automerken aan. Het uitvallen van de airco in de auto heeft over het algemeen nauwelijks invloed op de verdere prestaties van uw auto, waardoor dit geen grote gevolgen heeft. Wel kan een defect aan uw airco invloed hebben op het brandstofverbruik van de auto. Daarbij is het bijzonder vervelend, als u tijdens een vakantie in Frankrijk of Spanje in een hete auto rond moet rijden. Zeker als u dit niet gewend bent en lange stukken moet afleggen! 
 
Door de airco in uw auto eens per jaar of eens per twee jaar te laten onderhouden met onze airco service, is de kans op het uitvallen van uw airconditioning bijzonder klein.

Onderdelen in de airco van auto’s vervangen


Bij het onderhoud aan de airco in auto’s kijken wij onder meer naar de interieur- en pollenfilters in de auto. Ook zullen wij voor het aanvullen van het koudemiddel in de auto zorgen, om te voorkomen dat u te maken krijgt met een drooglopende airco. Een drooglopende airco zorgt vrijwel meteen voor problemen, waardoor in het ergste geval een groot deel van de onderdelen vervangen moet worden. De noodzaak van onderhoud aan de airco in uw auto is doorgaans niet afhankelijk van de mate waarin u de airco gebruikt. 

Meer weten over de airco service die wij in de regio Lansingerland aanbieden? Neem vrijblijvend contact met ons op, om u te laten informeren over het onderhoud dat wij aan de airco in uw auto uit kunnen voeren. 

De Rooy Auto's logo
De Rooy Auto's